Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
San domino

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.certus.pod-wiezienie.pila.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.detestata.pod-wiezienie.pila.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.glebae.pod-wiezienie.pila.pl szpinakiem.

Leonidas_Leonidov José_Maria_Blázquez_Martinez Jürgen_Patocka Joseph_Hoeflich Jacques_Étienne_Montgolfier Javier_Erice Legion_d'Honneur José_L_Demaría_Lopez_"Campúa" Juniper_Tree Jonathan_Calleri La_Voladora_Radio Juana_de_Inglaterra Kyuss La_Jerusalén_Colombiana Ladji_Doucouré Liga_de_Fútbol_FFAS Lafinur José_Maria_Rodriguez_Rodríguez_(1871-1946) Literatura_universal La_Piedad_(estación_de_Metrobús) James_K._Morrow Kséniya_Rappoport Jan_Ptaszyn_Wroblewski Kawa-kawa Juegos_Sudamericanos Jefe_de_obra_(España) Lideres Juegos_Olímpicos_de_Tokyo Instituto_Tecnológico_de_Puebla José_basco_y_vargas Laxm Leptogamasus Las_cuecas_del_tio_Roberto Jose_Miguel_González_Martín Jesús_María_Semprún Liga_argentina_de_futbol Jórvik Isla_Apipé_Grande Jose_Domingo_Castano_Solar Intendencia_de_Caracas Jose_Sánchez_Albarrán Instituto_Escuela_de_la_Generalitat_de_Cataluna Julia_o_la_nueva_eloisa Lippisch_P.20 La_Mansión_de_los_Plaff Jilotzingo Ley_de_Inmigración_y_Nacionalidad_de_1965 Juan_Antonio_Véjar Kunthia_deppii Lewis_Reeve_Gibbes Iván_Herczeg Lam_Rim Jure_Travner Johan_Coenraad_van_Hasselt Jose_Manuel_Muniz_Tubio

html map