Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Pasta

Ravioli

Ravioli – potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej szpinakiem.

K.F.Wu Laurentia_(continente) Jochen_Hasenmayer La_Felguera Isabel_Gómez_Pérez Jose_Maria_Gárate Jose_Ángel_Valdés_Diaz Leiopathidae Litoria_burrowsae Jonathan_Rosario José_Juan_Almeida Jose_Corral Jet_lag_(álbum) Linea_Castellbisbal_/_el_Papiol_Mollet Jean-Louis_Debré La_Cheppe Isabel_Parra_(álbum) Institut_National_des_Appellations_d'Origine Lista_de_rascacielos_en_Francia Ismael_Valdés_Valdés John_Doe_(capitulo_de_Prison_Break) Ley_antisecesión_de_la_República_Popular_de_China Liberacion_de_Buda La_Femme_invisible Jose_Inaki_Bollaín Isla_Mazorca Kyuukyuu_Sentai_GoGo-V José_Tomás_Ovalle_Bezanilla Left_Behind_(Lost) Jules_Ezechiel_Remy La_familia_de_la_lechera Joseph_Joffo Jorge_Troncoso Lionel_Kieseritzky Integracion_definida Josep_Cruanyes_i_Tor Jorge_Díaz_Serrano José_Antonio_Crespo Javier_Suarez_Bernaldo_de_Quirós Jorge_"Maromero"_Páez LNBP_2001 Kenneth_Whyld Kitty_Hawk_(Carolina_del_Norte) Leopoldo_Nobili K.V.V.Overpelt Lappkarrsberget KV_379 Khrisi Largo Juventud_comunista_del_ecuador La_Concepción_(Zulia) Iris_flexuosa José_Sune_Miquel Kent_(Inglaterra) La_esencia_del_cristianismo

html map